Kende-Hofherr Krisztina és Pintér Szabolcs

Kende-Hofherr Krisztina:Kriszta
TMC Group alapító, ügyvezető igazgató TOP 100 selfmade magyar, Forbes Hungary, Producer: NőComment!, Férfiszemmel, Édes Kettes

A HÉTKÖZNAPI PÉLDAKÉPEK nem hétköznapi történetei c. rádióműsor és podcast sorozat házigazdája.
Megszállott pozitív gondolkodó.
A KKV szektor elkötelezett segítője, az AJMAFT selfmade karriertámogatás alapítója.

KHK a hazai média- és kommunikációs piac egyik meghatározó alakja, aki a magánszférába való 2004-es kilépése előtt a TV2 kommunikációs igazgatója, azt megelőzően a Sláger Rádió kereskedelmi és marketing igazgatója volt. Itt sajátíthatta el az amerikai munkamódszereket, látásmódot és maximalizmust. Az Emmis International magyarországi rádiójának egyik vezetőjeként számos alkalommal vett részt kommunikációs-, értékesítési és branding workshop-on és továbbképzésen az Egyesült Államokban, ami nagyban meghatározza mai munkamódszereit és a feladatokhoz való hozzáállását. Az RAB Training Academy sales és marketing hallgatója volt Dallasban, ahol tárgyalástechnikai és time menedzsment kurzusokon is részt vett.

» 2015 óta szereplője a FORBES magazin legbefolyásosabb magyar nők listájának.
» A személyes márkaépítés specialistája legyen szó “ismert emberről” vagy civilről.
» Saját tapasztalataira épülő motivációs-és szakmai előadásai nagy érdeklődésre tartanak számot a nem szakmai közönség előtt is.
» A KKV szektor elkötelezett segítője, az AJMAFT selfmade karriertámogatás és módszertan alapítója.

Pintér Szabolcs:Szabi
KHK első, 2019 októberi előadása után egyértelművé vált, hogy a hazai KKV és a karrierjüket tudatosan építők lokálisan csak nagyon kevés felületen találnak maguknak kifejezetten rájuk szabott tudást, tapasztalatot, oktatási- és networking lehetőséget.

2022-ben körvonalazódott az igény a digitális stratégia és a technológia adta lehetőségek mélyebb megismerésére és alkalmazására a közösség számára.

Ki mást hívtunk volna segítségül, mint a terület egyik legelismertebb szakértőjét,

Pintér Szabolcsot, akinek ma már partnerként legfőbb tevékenységét az AJMAFT-tal kapcsolatos feladatok jelentik.

Az AJMAFT egy módszertan

A folyamatos tanulás és a tanultak állandó használata

Amikor a mindig változó technológiai és társadalmi környezet, a meg nem álló fejlődés és a fiatal generációk egyre hatékonyabb eszközismerete, sikervágya korábban nem ismert határokat feszeget, akkor a szinten tartott tudás és annak állandó használata tarthat minket versenyképességünk megfelelő szintjén!