Berobbant az új Canva- mutatjuk, miben lesz a segítségedre!

Először semmi különöset nem tapasztalsz, ha megnyitod a Canvádat- egészen addig, amíg egy titkos kulcs segítségével át nem váltottál a Glow verzióra. Ha eddig nem tetted meg, sajnos egyelőre lemaradtál az újításokról, ugyanis az első 1 000 000 felhasználó élhetett a Glow-ra váltás lehetőségével.

A friss fejlesztéseket egy nagyszabású showműsorban mutatták be a Canva alapítói és vezetői.


Ha belépsz a felületre, számos új dologgal találkozhatsz, azon túl is, hogy átszabták, kicsit átszínezték a felületet.

Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, Canva használóknak kötelező.

Képek:
Szerkesztésnél a felső menüsor dinamikussá vált, lenyitva jobb oldalt egy egész szerkesztő panel nyílik meg, illetve a nagy kedvencünk, a háttér eltávolító mostantól csak egy kattintás.

Videók:
Zajszűrő a videó hangjában- egy kattintásra kiszűri a háttérzajt!
A background eltávolító itt is működik- a szerkesztőlécen közvetlenül elérhető a videóknál is.

Még több AI
Folyamatosan fejlesztik az AI vezérelt funkciókat, a legnagyobb újdonság, hogy a "Magic text” funkcióban a kijelölt szöveget felolvassa neked az AI segítségével- azt is meghatározhatod, milyen hangon szeretnéd hallani az adott szöveget. (Magyarul még nem működik)

Grafikákat is tudsz létrehozni az AI-jal a képeken és videókon túl.

Csapatmunka:
Sokkal interaktívabb lesz ezentúl, egy nagy közös whiteboardon együtt tudtok ötletelni- majd elmenthetitek dokumentumként.
Real time látszódik, ki mit csinál épp, kommenteket írhattok, jelölhetitek a munkát, amit épp együtt szerkesztetek.

Meg is csillagozhatod a projekteket, illetve könyvtárba is rendezheted őket, sokkal átláthatóbban, mint eddig.

Dokumentumok:
Közös szerkesztés sosem volt még ilyen egyszerű. Ezentúl a dokumentumaid is könnyedén lehetnek jól átláthatóak és vizuálisan is élvezhetőek: színes előre megkreált szövegdobozokkal könnyedén kiemelheted a lényeget, vagy a bekezdések címeit, fent tarthatod az érdeklődést. 
Számos template áll itt is a rendelkezésedre, csak győzz választani!

Prezentációk:
Könnyebben szerkeszthetőek a prezentációk, a design váltás csak egy kattintás, ahogyan a slideok elrendezését is kattintásra variálhatod.

Az általános újításokon túl bemutatkoztak az ún. Work kit-ek, amik egy-egy területet lefedve lesznek nagyon hasznosak.
4 ilyen Work kit-et alakítottak ki:

Creative kit
Marketing kit
HR kit
Sales kit

Mindegyik csomag az adott területhez szükséges dokumentumokat, egyéb hasznos anyagokat, template-eket tartalmazza:

Marketing kit:

Tömeges kreatív készítés- egy adathalmaz alapján

A Canva szorosan együtt dolgozik a Google-lel és a Metával, terveik szerint nemsokára a Canvából is tudod élesíteni a Meta hirdetéseidet.
A Meta check funkcióval leellenőrizheted, hogy Facebook vagy Insta kompatibilis-e az elkészült kreatívod, javaslatokat kapsz, hogyan tedd könnyebben fogyaszthatóvá.

Itt mindent megtalálsz, ami a marketingedhez kell, egy helyen, a Te branded stílusában

Sales kit:
Data autofill a prezentációkba- egy kattintással egy táblázat adatait behúzhatod egy kimutatásba, egyéb sales dokumentumokba.

Recordings: hozzáadhatod a prezikhez, anyagodhoz a saját videódat, felmondhatod, mit látnak éppen. Gyakorlatilag narrálni tudod a kimutatásaidat, prezijeidet.

HR Kit:

Itt a Canva courses- vagyis egy cég számára fontos belső képzésekhez könnyedén elkészítheted a segédanyagokat.

Céges policy-re is számtalan template-et találsz ezentúl.

Creative kit:
A kedvencünk: logo csere egy kattintásra- ha változik a logód, egy kattintással lecserélheted a már elkészült projectjeiden is.
Ezen kívül számos új template-el is bővült a kreatív területen dolgozóknak szánt csomag, és mindet könnyedén a saját brand-edre szabhatod.

Számtalan újítás, hasznos funkció vár Rád, ha kipróbálod az új Canvát! 
A cég fő célja, hogy hatékonyabbá tegye az alkotást mindenki számára, legyen az egy egyszemélyes vállalkozás, vagy egy multinacionális vállalat.

Az biztos, hogy mi is folyamatosan próbálgatjuk az újításokat, és a leghasznosabb funkciókról beszámolunk majd a Canva workshopon július 4-én! 

Az AJMAFT egy módszertan

A folyamatos tanulás és a tanultak állandó használata

Amikor a mindig változó technológiai és társadalmi környezet, a meg nem álló fejlődés és a fiatal generációk egyre hatékonyabb eszközismerete, sikervágya korábban nem ismert határokat feszeget, akkor a szinten tartott tudás és annak állandó használata tarthat minket versenyképességünk megfelelő szintjén!